ارومیه/

رنگ های مصنوعی موجود چیپس و پفک، اختلالات روانی برای کودکان ایجاد می کند

یک متخصص تغذیه گفت: نمک موجود در چیپس و پفک، کزاج کودکان را به سمت مواد غذایی پر نمک سوق می دهند.

دکتر "قوام زاده" در گفت و گو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه افزود: مصرف چیپس و پفک می تواند زمینه ساز مشکلات زیادی از قبیل افزایش فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی شود که نمک موجود در آن علاوه بر ایجاد بیماری های مختلف باعث تغییر مزاج و علاقه کودکان به سمت مواد غذایی پر نمک می شود.

وی تصریح کرد: مهمترین ماده زیان بخش این محصولات نمک می باشد که البته امروزه کارخانه های سازنده این محصولات، سعی در کاهش دادن این ماده زیان آور در محصولاتشان هستند، ولی به هر حال در این محصولات نمک بسیار بالایی یافت می شود که برای کودکان به خصوص افرادی که مشکلات زمینه ای دارند کاملا مضر است.

دکتر قوام زاده افزود: پفک ها به دو دسته تقسیم می شوند، دسته اول که شامل رنگ طبیعی (بکاراتن) هستند و ضرر نسبتا کمتری دارند ولی دسته دوم که دارای رنگ مصنوعی (همان رنگ مجاز خوراکی) می باشند به مراتب دارای ضرر بیشتری نسبت به نوع اول می باشند؛ استفاده از این رنگ های مصنوعی خود ممکن است بیماری هایی مانند اختلالی روانی به نام سندروم پیش فعالی با عدم تمرکز گردد.

وی همچنین با بیان اینکه، استفاده از این مواد همچنین بر روی درس خواندن کودکان تاثیر زیادی دارد، گفت: استفاده از موادی که دارای قند و نشاسته زیاد و بدون پروتئین هستند باعث خواب آلودگی در کودکان و کاهش میزان توجه آنها به درس می شود که این خود باعث تاثیر منفی بسزایی در تحصیل کودکان می شود.

این استاد دانشگاه، با تاکید بر اینکه، استفاده از محصولات کارخانه ای به دلیل استفاده از مواد افزودنی (اسید سیتریک و نمک و رنگ ها و سایر آنها ) بهتر است تا حد امکان کمتر صورت بگیرد، اظهار کرد:به جای آنها از محصولات طبیعی مانند نان و پنیر و گردو، خرما که برای سلامت نیز مفید می باشند استفاده شود.

وی همچنین با بیان اینکه، این محصولات برای بزرگسالان نیز مضر است، گفت: اما به دلیل شکل گرفتن عادت غذایی در کودکان بیشتر توجه خود را باید به آنها معطوف کنیم./س

برچسب ها: پفک ، تغذیه ، ارومیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.