به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از
نشنال اينترست، "رضا صنعتي" نويسنده مقاله با اذعان به نقش مزورانه عربستان سعودي در قبال كشورمان و همراهي آن كشور با دولت آمريكا مي افزايد "تركي الفصيل شاهزاده سعودي سال گذشته پيشنهاد داد كه عربستان سعودي نيز در اعمال تحريم هاي ضد ايراني در كنار دولت آمريكا قرار گيرد. اين مسئله جديدي نيست عربستان سعودي پيش از اين نيز رفتار خصمانه خود عليه ايران را در جنگ نفتي با آن كشور نشان داده است."
نويسنده در ادامه به نقش مخرب عربستان سعودي در زمان جنگ تحميلي اشاره مي كند و مي افزايد "در زمان جنگ ايران و عراق نيز عربستان سعودي نشان داد كه با ايران خصومت دارد. در اين دوران هشت ساله عربستان سعودي و آمريكا با هراس از پيشرفت ايرانيان در جنگ با عراق متوجه شدند كه ايرانيان پيروز ميدان هستند. در اسناد طبقه بندي نشده اي كه از سوي وزارت امور خارجه آمريكا تحت عنوان "جنگ ايران – عراق: برنامه ها و استراتژي دولت آمريكا" منتشر شده، مشخص شده است كه "واشنگتن در زمان جنگ در تلاش بود تا به صدام حسين براي جلوگيري از شكست اش در جنگ با ايران كمك نمايد."
نويسنده در ادامه به تامين سلاح براي عراق از سوي سعودي ها و آمريكا به صورت مشترك اشاره مي كند و مي افزايد "در آن زمان عربستان سعودي بازار را از نفت خود اشباع كرد و به آمريكا در فروش سلاح به صدام نيز كمك نمود. طبق آمار منتشر شده از سوي اوپك ميزان توليد نفت خام توسط عربستان سعودي از 3.9 ميليارد بشكه در هر روز در سال 1987 به 5.1 بشكه در سال 1988 و 6.4 بشكه در سال 1990 ميلادي افزايش يافت. عربستان سعودي با اين كار در صدد بود تا قيمت نفت را كاهش دهد و از اين طريق به ايران آسيب بزند."
نويسنده اذعان مي كند كه عربستان سعودي در پيگيري اين استراتژي شكست خورد و در اين باره مي افزايد "عربستان سعودي در پيگيري بلند مدت اين استراتژي ناموفق بود و وضعيت را بدتر كرد. وقوع انقلاب اسلامي در ايران باعث شده بود تا بيشترين خطر براي رژيم ال سعود ايجاد شود. در مورد عراق نيز تلاش هاي عربستان سعودي نتيجه معكوس داشت و به ضررش تمام شد. صدام حسين اقتصادي ورشكسته را به بار آورد و به كويت حمله كرد. پس از سقوط صدام عراق امروزي سبب شده تا نقشه هاي استراتژيك عربستان سعودي در منطقه به هم بريزند."
نويسنده اذعان مي كند كه عربستان سعودي قصد دارد تا وضعيتي اغراق آميز از توان توليد نفت خود را به نمايش بگذارد و در اين باره مي افزايد "عربستان سعودي در صدد است تا نشان دهد توان زيادي در توليد نفت دارد. اخيرا گزارشي از سوي ويكي ليكس منتشر شده كه آمار توليد شركت "آرامكو" را نشان مي دهد و مشخص مي سازد كه در مورد ذخاير نفتي عربستان سعودي تا ميزان 40 درصد اغراق صورت گرفته است."
نويسنده با اذعان به افزايش نارضايتي هاي داخلي در عربستان سعودي نسبت به سركوبگري رژيم آل سعود و ناتواني آن رژيم در ادامه سياست خصمانه نفتي خود در قبال ايران همچون گذشته مي افزايد "وضعيت پيچيده بوجود آمده پس از آغاز بيداري اسلامي در منطقه براي عربستان سعودي، رژيم آل سعود را مجبور ساخته تا براي راضي كردن مردم عربستان 7 هزار دلار به هر شهروند آن كشور پول پرداخت نمايد، با اين حال اين مسئله نتوانسته تا از موج اعتراض در عربستان سعودي بكاهد و آن كشور دستخوش ناآرامي داخلي شده است."
نويسنده در ادامه مدعی است که " ايران در اقدامي تلافي جويانه حمله سايبري غافل گيرانه اي را عليه شركت نفت عربستان سعودي (آرامكو) تدارك ديد." بدين گونه نويسنده به قدرت منطقه اي كشورمان اذعان مي كند و مي افزايد "ايران در خليج فارس نيز حضور گسترده اي دارد در نتيجه عربستان سعودي همچون گذشته قادر نيست تا از طريق اهرم نفت با ايران به نبرد بپردازد زيرا كه از نظر داخلي و منطقه اي در موضع ضعف قرار گرفته است."
نويسنده اذعان مي كند كه عربستان سعودي قادر به تامين نفت مورد نياز بازار جهاني نيست و در اين باره مي افزايد "عربستان سعودي قادر به عرضه نفت به بازار جهاني نيست، زيرا با تحولات كنوني تقاضاي بازار براي نفت هر روز افزايش مي يابد و عربستان نمي تواند به تنهايي اين نياز را برطرف سازد."