اسدي در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

محدوديتي در تعيين مقدار مهريه وجود ندارد

يک وکيل دادگستري گفت: مقدار مهريه به توافق زن و مرد بستگی داشته و در نوع مهریه نیز محدودیتی وجود نداشته و هر چیزی که ارزش اقتصادی و اجتماعی داشته باشد، می‌تواند مهریه قرار گیرد.

"عباس اسدي" در گفتگو با خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، در رابطه با تعريف انواع مهريه اظهار داشت: مهریه، به مالی گفته می‌شود که مرد در هنگام جاري شدن صيغه عقد نکاح به زوجه خود می‌پردازد یا مکلف به پرداخت می‌شود.    
 
وي ادامه داد: مرد به هنگام اجرای صیغه نکاح و ازدواج، چیزی را به همسرش تقدیم می‌کند که در اصطلاح «مهریه»(صداق) نامیده می‌شود و این هدیه و بخشش که از طرف مرد انجام می‌شود، امروزه به هدف پایبندی به ملزومات زندگی مشترک و ارتباط زناشویی یا ضامنی برای حق طلاق زن است.
 
اين وکيل دادگستري با اشاره به اينکه در آموزه‌های دینی برای مهریه، مقدار معینی تعیین نشده‌است، گفت: مقدار مهريه به توافق زن و مرد بستگی داشته و در نوع مهریه نیز محدودیتی وجود ندارد و هر چیزی که ارزش اقتصادی و اجتماعی داشته باشد، می‌تواند مهریه قرار گیرد؛ همانند طلا، نقره، املاک، پول‌های رایج، لوازم زندگی و حتی آموزش قرآن یا آموزش مهارتی ویژه هم در اين دسته قرار دارند.
 
اسدي مهریه در اسلام را بر سه قسم دانست و تصريح کرد: مهر المسمی؛ مهری است که زن و شوهر قبل از انعقاد عقد نسبت ‏به مقدار و میزان آن توافق کرده و آن را در عقد ذکر می‌کنند، تعیین میزان مهر مطابق‏ ماده ۱۰۸۰ قانون مدنی منوط به تراضی طرفین است و محدودیتی در این خصوص در قانون پیش‌بینی‏ نشده‌است و طبق ماده ۱۰۷۹ قانون مدنی، مهر باید بین ‏طرفین تا حدی که رفع جهالت آنها بشود، معلوم باشد(ماده ۱۰۷۹ قانون مدنی).
 
وي شرایط مهر المسمی را اينگونه بيان کرد: مهرالمسمي بايد دارای ارزش مالی و اقتصادی، قابل تملک و نقل و انتقال، مشخص و معلوم ، معین ، دارای منفعت عقلایی و مشروع و  قدرت تسلیم شوهر در پرداخت مهریه را داشته باشد.
 
اسدي مهرالمثل را نوع ديگري از مهريه دانست و گفت: اگر در زمان انعقاد عقد راجع به مهریه توافق نشده یا اینکه مهریه نوعی تعیین گردیده که مطابق قانون نبوده، ولی عمل زناشوئی بین زوجین رخ داده‌است، در این حالت بر اساس عرف و عادت محل و وضعیت خاص زوجه مانند تحصیلات، سن، شغل و امثال آن مهریه‌ای هم شأن زنان مشابه وی تعیین می‌شود که به این نوع مهریه، مهرالمثل می‌گویند.
                                                                       
اين وکيل دادگستري در پايان خاطرنشان کرد: مهرالمتعه از ديگر انواع مهريه است که در نکاحی که دائم بوده و مهریه ذکر نشده یا شرط عدم مهر شده باشد زوج به زوجه مطلقه خود که با او نزدیکی نکرده‌است مهریه‌ای پرداخت می‌کند و این مهریه اصطلاحا مهرالمتعه گفته می‌شود.

انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار