دکتر فریبرز الهیاری، متخصص روانپزشکی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: بازی یکی از مهمترین عواملی است که در تربیت اخلاقی کودک نقش مهمی ایفا می کند و نوع زندگی کودکانه را بازی می گویند.
وی افزود: به هرگونه فعالیت جسمی یا ذهنی هدفداری که به صورت گروهی یا فردی انجام می شود و موجب کسب لذت و امتناع نیازهای کودک شود بازی گویند بازی انگیزه ای درونی است که از روان کودک تأثیر می گیرد و نیز بر آن تأثیر می گذارد.
الهیاری در پاسخ به اینکه نقش بازی در رشد ذهنی کودک به چه صورت است اذعان داشت: در یادگیری زبان نقش بسزایی دارد 2- در رشد هوش بسیار مهم تأثیر دارد3- زمینه ای بهتر برای فکر فراهم می آورد.
وی عنوان کرد: کودکان روحیات متفاوتی دارند و با توجه به ویژگی های خود بازی مختلف خود را انتخاب می کند بر همین اساس بازی به انواع گوناگون تقسیم می شود و این بازی عبارت اند از 1- بازی های جسمی 2- بازی های تقلیدی 3- بازی نمایشی
وی در پایان عنوان کرد: بازی فعالیتی غیر جدی و تفریح و فرار از تنهایی است که کودک یا حتی نوجوان از خود نشان می دهد.
بازی مختص یک دوره از زندگی نمی باشد بازی برای سنین مختلف فرد ممکن است معنی و مفهوم و ارزش و اهمیت خاص مهمی داشته باشد با توجه به معنی و مفهوم آلپورت یعنی فرد سالم کسی است که بتواند فعالانه کار کند بازی کند و دوست بدارد./ح