رئيس مجلس شورای اسلامی:

همه قوانين ما بايد متناسب با شريعت و فقه اسلامي باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت : تدوین چارچوب های نظام سازی فکر اسلامی ، نیازمند کاوش های عمیق است .

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امشب در نشست شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم گفت : برای تدوین چارچوب های نظام سازی فکر اسلامی در بخش های مختلف ، باید کاوش های عمیقی صورت گیرد و بهترین مکان برای این کار حوزه علمیه قم و استفاده از ظرفیت دانشمندان اسلامی است .
 
وی افزود: قانونگذاری در کشور دارای ریشه اسلامی است و باید همه قوانین ما متناسب با شریعت و فقه اسلامی باشد .
رئیس قوه مقننه با اشاره به ضرورت تاسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم گفت : این مرکز بایست برای ارتباط تنگاتنگ بین حوزه علمیه و مجلس شورای اسلامی سال ها پیش تاسیس می شد تا از ظرفیت حوزه در امر تقنین استفاده بهتر صورت می گرفت .
وی  افزود : باید خوراک فکری متناسب با نیازهای کشور ایجاد شود و بهترین مکان برای تامین این نیازها ، فقه اسلامی و استفاده از ظرفیت های فکری اسلامی است .
 
لاریجانی، با اشاره به اینکه نداشتن برخی از پایه های نظری ، باعث مشکلاتی شده است تصریح کرد : برخی از مسائل و مشکلات روزمره ، به دلیل نداشتن تئوری ها است که اگر این مسائل از قبل سامان پیدا می کرد برخی از مشکلات برای کشور ایجاد نمی شد .
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتظارات مجلس از مرکز تحقیقات اسلامی گفت : حجم قوانینی که به صورت روزمره در مجلس در حال تصویب است ، نیازمند دقت های اولیه است تا با شریعت و قوانین فقهی مخالفتی نداشته باشد و این رسالت برعهده مرکز تحقیقات مجلس است .
 
لاریجانی افزود : هدف اصلی ما این است که قانون متقن تصویب کنیم که مخالف شرع نباشد ، اگر ما بی دقتی کنیم فرصت زیادی از ما گرفته می شود تا شورای نگهبان نظر دهد و بهتر است قوانین قبل از اینکه به دست شورای نگهبان برسد از نظر فقهی بررسی شده باشد.
وی اظهار داشت: سنخ دیگر موضوعاتی مانند امر به معروف و نهی از منکر و جرم سیاسی هستند که در فقه وجود دارد ولی قانونی برای آن نداریم ، اینها نیازمند قانون است و خوب است از نظر فقهی این مسائل مورد توجه قرار گیرد .
 
لاریجانی گفت: بخش دیگری از مسائل هستند که درونی تر ولی ضروری هستند ؛ به عنوان نمونه آیین مقدس اسلام در بخش های مختلف صاحب یک نگاه جامع است و باید این نظام سازی ها را داشته باشد ولی برخی از آنها ( نظام سازی ها) هنوز کشف نشده است ، اگر یک ساختار نظام مند داشته باشیم در امر تقنین بسیار مفید است .
 
اولین نشست شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی امشب با حضور برخی استادان برجسته حوزه علمیه قم و رئیس مجلس شورای اسلامی در قم برگزار شد .
انتهای پیام/ 

 

برچسب ها: لاریجانی ، فقه ، مجلس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار