بررسي پدیده "نقب‌زنی" در نظام حقوقی ایران در مركز پژوهشهاي مجلس

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پدیده "نقب‌زنی" را در چارچوب نظام حقوقی ایران بررسی کرد.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط‌عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، گروه مطالعات محیط کسب و کار با ارائه تعریفی از "نقب‌زنی" افزود: "نقب‌زنی" پدیده‌ای است که طی آن مدیران و سهام‌داران عمده در شرکت‌های سهامی عام به انتقال منافع، نقدینگی یا دارایی شرکت به بنگاه‌های تحت کنترل خود یا زیر مجموعه شرکت در جهت تامین منافع شخصی خود اقدام می‌کنند یا با سوء استفاده از قدرت خود در شرکت ، برابری حقوق صاحبان سهام را بر هم می‌زنند و حقوق سهام‌داران اقلیت را تضییع می‌کنند.

این گزارش، این پدیده را در حقوق ایران بررسی می‌کند و قوانینی از جمله لایحه قانونی اصلاح قانون تجارت مصوب 1347 قانون تجارت، قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی، قانون بازار اوراق بهادار، قانون مالیات‌های مستقیم را از این منظر تحلیل می‌کند.

در این بررسی روشن شده است که اصطلاح نقب‌زنی به نحو مستقیم مورد توجه قانونگذار نبوده اما موادی از قوانین به پیشگیری و کنترل این پدیده پرداخته است.

همچنین شناسایی مرجع صالح برای رسیدگی به این گونه پرونده‌ها و خلأهای قانونی موجود که راه سوء استفاده را باز گذاشته، از دیگر نکات مطرح شده در این گزارش است. لازم به یادآوری است که نقب‌زنی حقوق سهام‌داران اقلیت را تضییع می‌کند و از این رو ، توجه به خلأهای قانونی و رفع آنها برای کنترل این پدیده، ضرورت دارد.
انتهاي پيام/س2
برچسب ها: سهام ، حقوق ، نظام ، ایران ، مجلس ، پژوهش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار