گزارش ویژه/ در مذاکرات کارشناسی استانبول چه گذشت؟

دیپلمات‌ها می گویند مهم ترین دستاورد نشست کارشناسی در استانبول این بوده است که ایران و 1+5 توافق کردند مذاکرات در سطح معاونین اشتون و جلیلی پیگیری شود.

به گزارش حوزه سياست خارجي باشگاه خبرنگاران؛ تیم‌های فنی ایران و گروه 1+5 روز سه‌شنبه 13 تیر 1391 (3 جولای 2012) در استانبول مذاکره کردند و پس از پایان این نشست توافق شد که علی باقری و هلگا اشمیت درباره چگونگی تداوم گفت ‌وگوها با یکدیگر مذاکره کنند.

بنابه گفته دیپلمات ها در تهران، هنوز زمان و مکانی برای دیدار باقری و اشمیت در نظر گرفته نشده است و ممکن است مذاکره این دو به صورت تلفنی باشد.

دیپلمات ها عقیده دارند اینکه مجددا دیداری میان ایران و گروه 1+5 برگزار بشود، به مذاکرات باقری- اشمیت بستگی دارد و اینکه در این مذاکرات حداقل هایی برای تداوم مذاکرات مشاهده بشود یا نه.

دیدار کارشناسی ایران و 1+5 بر اساس توافق مذاكرات مسكو انجام شد. دو طرف در پایان این مذاکرات توافق کردند که دیدارهایی در سطح کارشناسان و معاونان و اگر ضرورت پیدا کرد مذاکراتی در سطح اشتون و جلیلی تا قبل از دیدار آتی ایران و گروه 1+5 برگزار شود.

منابع غربی می گویند که سرپرستی تیم 1+5 در این دیدار با استفال کلمنت و ریاست تیم ایران با حمید رضا عسگری بوده است. دکتر علی اصغر سلطانیه هم در هیئت ایرانی حضور داشته است.

با این حال نکته مهم این است که در حالی که گروه 1+5 هم در مسکو و هم در استانبول اصرار داشت که دستور کار نشست فنی، تبیین پیشنهاد 1+5 برای ایران باشد، عملا دیدار استانبول همانطور که در مسکو هم توافق شده بود به ابهام زدایی و تبیین دیدگاه های دو طرف برای یکدیگر اختصاص یافت.

کارشناسان مطلع می گویند ایران در این دیدار متن پیشنهاد 5 محوری خود را به تفصیل برای کارشناسان 1+5 توضیح داده و در این زمینه ابهامی برای آنها باقی نمانده است.

سخنگوی کاترین اشتون هم در بيانيه اي که پس از پایان مذاکرات کارشناسی صادر کرد، این موضوع راتایید کرده است.

به عقیده این کارشناسان، با این حال تداوم مذاکرات در سطوح بالاتر مستلزم تصمیم‌گیری های سیاسی است که فقط در سطح اشتون- جلیلی امکانپذیر است.

/س2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار