مشهد/

سرطان روده بزرگ دومین سرطان کشنده جهان

عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع جهان و دومین سرطان کشنده پس از ریه به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد  به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر حمید سعیدی ساعدی با اشاره به اینکه مرگ ناشی از این سرطان،درمجموع، 11 درصدکل مرگ و میرهاي ناشی از سرطان رابه خوداختصاص مي دهد اظهار داشت :‌ اگر این سرطان زود تشخيص داده شود، یکی از قابل درمان ترین سرطان ها است.عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد :‌ سرطان روده معمولا با ایجاد برآمدگی هایی به نام پولیپ در دیواره روده به وجود می آید. پولیپ ها خیلی شایع هستند، ولی بیشتر آنها به سرطان تبدیل نمی شوند ، حتی اگر پولیپ های مشکوک زود تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند.
این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص فاکتورهای موثر در ابتلا به سرطان ریه نیز اظهار داشت :‌معمولا افراد بالای50 سال به این بیماری مبتلا می شوند. البته این بیماری می تواند جوان ترها را نیز مبتلا سازد،سیگار کشیدن خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.، افرادی که مرتب از مشروبات الکلی استفاده می کنند، درخطربالايي از ابتلا به این بیماری قراردارند،رژیم غذایی پر چرب، پرگوشت(گوشت قرمز) و کم فیبر در ابتلا به اين بیماری موثر است سابقه فامیلی از عوامل موثر بروز این بیماری است.

ساعدی با اشاره به اینکه اسهال، یبوست یا هر تغییری که در عادت دفع روزمره به وجود آمده و بعد از چند هفته به حالت اولیه برنگردد، وجود خون در مدفوع یا مدفوع خیلی تیره رنگ، کم خونی غیر قابل توجیه، درد شکمی، انسداد روده ای، کاهش وزن بدون دلیل موجه و خستگی مداوم از نشانه های این بیماری به شمار می رود اظهار داشت :‌ نکته مهم این است که بیشتر افراد مبتلا به سرطان های روده، نشانه ای ندارند و معمولاوجود خون در مدفوع اولین علامت است که اغلب با چشم غیر مسلح قابل رویت نبوده و با آزمایش های میکروسکوپی تشخیص داده می شود.

عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت :‌از مهمترین عوامل جلوگیری از ابتلا به سرطان روده ، رژیم غذایی پرفیبر و انجام تمرینات ورزشی است. فرد می تواند روزانه با چند دقیقه بالا و پایین پریدن ، از پله ها بالا و پایین رفتن یا هفته ای 3 بار پیاده روی به سلامتی روده های خود کمک کند .

وی استفاده از روش های غربالگری معمول در بیمارانی که هرگونه فاکتور خطری داشته باشند توصیه کرد و گفت: از جمله روش های تشخیصی که برای غربالگری این سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. می توان به آزمایش هایی از جمله معاینه راست روده ( معاینه پزشک )،پروکتوسکوپی (از طریق دستگاههای خاصی بصورت مستقیم داخل راست روده و قسمت‌های تحتانی روده بزرگ مورد مشاهده قرار می گیرد.) کولونوسکوپی(به کمک این روش با ابزارهای خاصی، مشاهده کلی روده بزرگ و راست روده ممکن می‌شود) اشاره کرد .

ساعدی ادامه داد :‌در صورت وجود هرگونه توده در روده نیاز است که بيمارتحت نمونه برداري ازتوده رقرارگيرد تا در زیر میکروسکوپ از نظر وجود بافت یا سلولهای سرطانی مورد بررسی قرار گیرد. این عمل را بیوپسی می نامند./س
 

برچسب ها: سرطان ، روده بزرگ ، ریه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.