افتادگی رحم و مثانه یکی از مشکلات بعد از زایمان های مکرر است ولی اگر خانم ها از قبل ورزش کرده باشند و به آمادگی جسمانی و مراقبت های مربوط به سلامت رحم توجه کنند می توانند به راحتی از آن پیشگیری کرد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، اینها نمونه سوالاتی است که از متخصصان زنا پرسیده شده و امید است بتوانیم با توجه به این نکات از این مشکل پیشگیری کنیم.
1- چطور ممکن است رحم از جای خود جابه جا شود؟
رباط و عضلات رحم مثانه و واژن را در محل خود درون لگن نگه می دارند اگر این عضلات و رباط های حمایت کننده ضعیف یادر اثر کشیدگی شل شوند رحم جابه جا می شود و به داخل مجرای واژن افتادگی پیدا می کند پرولاپس یا افتادگی رحم معمولا در زنان پس از دوران یائسگی رخ می دهد یعنی زمانی که حداقل یک یا دو مورد زایمان طبیعی داشته اند آسیب به بافت های نگهدارنده رحم در دورن بارداری و هنگام زایمان از یک طرف و کاهش هورمون استروژون و تکرار فشار به رحم از طرف دیگر می تواند عضلات کف لگن را ضعیف کند و وارد واژن می شود مقدار حرکت وجابه جایی گاهی خفیف و تا درون واژن است و گاهی رحم کاملا از واژن خارج می شود پرولاپس رحم ممکن است با پرولاپس مثانه یا سیستوسل (که در آن مثانه به دیواره ضعیف جلوی واژن فشار می آورد) یا پرولاپس مقعد یارکتوسل (رکتوم به دیواره ضعیف پشتی واژن فشار وارد می کند) همراه باشد.
2- با چه نشانه هایی می توان متوجه افتادگی رحم شد؟
درجه و شدت افتادگی رحم متفاوت است در افتادگی خفیف معمولا هیچ علامتی وجود ندارد اما اگر شدید باشد بیمار احساس پری در واژن می کند توده جلو آمده درون واژن یا حتی بیرون آن احساس سنگینی یا درد خفیف در قسمت تحتانی پشت اشکال در دفع مدفوع و ادرار ناراحتی مبهم لگن درد حین روابط زناشویی کمر دردی که با بلند شدن شدت می یابد بی اختیاری ادرار نشت ادرار هنگام خندیدین، عطسه یا سرفه، احساسی مثل نشستن روی یک توپ کوچک یا چیزی که انگار از واژن خارج شده است، از دیگر علایم است. در این موارد نگرانی های جنسی نظیر احساس از دست دادن قوام بافت واژن هم ممکن است زنان را آزا دهد. باید توجه کرد که این نشانه ها صبح ها کمتر است اما در طول روز فرد مبتلا را بیشتر آزاد می دهد.
3- چه عواملی خطر افتادگی رحم را افزایش می دهد؟
عواملی که باعث فشارخارجی بر عضلات و رباط ها می شود می توانند افتادگی ایجاد کنند. چاقی از مهمترین این عوامل است. زایمان های طبیعی مکرر مخصوصا زایمان کودک درشت یا زايمان سخت که در آن عضلات کف لگن وبافت های نگهدارنده آسیب ببیند؛ وارد آمدن ضربه، افزایش سن، کاهش میزان هورمون استروژن، بیماری هایی که باعث افزایش فشار داخل شکم می شوند مثل تومورها سرفه مزمن و زور زدن زیاد به هنگام یبوست مزمن و شغل هایی که در آن زن مجبور باشد اجسام سنگین بلند کند در بروز این مشکل دخیل هستند. البته گاهی عوامل ژنتیک در این امر دخالت دارند. خشکی واژن و افت هورمون استروژن پس از یائسگی در ایجاد افتادگی های واضح رحم موثر ا ست.
این امر یکی از عوامل تشدید این عوارض است اما باید توجه داشت که خود یائسگی باعث ایجاد پرولاپس نمی شود./ط


منبع: پيام سلامت
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار