پایتخت محیط زیست شیراز در آسیا باید به دانشگاه برده شود

نخستین نشست علمی دبیرخانه شیراز، پایتخت محیط زیستی آسیا با موضوع «آمایش سرزمین، شیراز شهر تاب آور» با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاه‌های مربوطه، اساتید دانشگاه و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز برگزار شد.

این سلسه نشست‌ها در راستای انتخاب شیراز توسط مجمع شهرداران آسیایی به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا در سال ۲۰۲۴، با موضوعات محیط زیستی و با تاکید بر چالش‌های محیط زیست شیراز برگزار می‌شود و در پایان به کنگره بین المللی در ۲۰ آذر ۱۴۰۳ ختم خواهد شد. 

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در این نشست عنوان کرد: انتخاب شهر شیراز به عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا بی تردید بر اساس شاخص‌هایی بوده که باید از این داشته‌ها به عنوان فرصتی در زمینه بهبود وضعیت زیست محیطی در شیراز استفاده کنیم.

مسعود زارعی با اشاره به اینکه تا کنون چند جلسه در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری برگزار و بر لزوم برنامه ریزی مشخص و مدون در یک سال پیش رو تاکید شده است، افزود: این برنامه ریزی باید به گونه‌ای انجام شود که جایگاه کنونی شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیایی را تعیین کرده و اینکه چه اقداماتی باید انجام شود و در نتیجه به چه جایگاهی قرار است دست پیدا کنیم، ختم شود.

زارعی با تاکید بر اینکه موضوع پایتختی محیط زیست شیراز باید به دانشگاه برده شود، خاطرنشان کرد: موضوعات مربوطه باید به عنوان جزیی از تکالیف و تحقیقات دانشجویی مطرح باشد و نتایجی تأیید شده‌ای که از این تحقیقات علمی به دست می‌آید به مرحله اجرا برسد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز تاکید کرد: آموزش مسئولیت پذیری در حوزه محیط زیست را باید از دانشجویان و حتی دانش آموزان مان شروع کنیم.

زارعی اظهار کرد: فرصت پایتختی محیط زیستی شیراز و برگزاری این جلسات علمی باید منجر به تنظیم سه سند با موضوعات آنچه شیراز باید باشد، آنچه هست و مسیر رسیدن به هدف باشد. 

در این جلسه همچنین سعید معصومی مدیرکل نظارت بر خدمات شهری شهرداری شیراز به اهمیت مسائل محیط زیستی و لزوم همکاری دستگاه‌ها با شهرداری در جهت رفع مشکلات موجود اشاره و تاکید کرد: مسائل محیط زیستی موضوعی است که با همه ابعاد زندگی شهروندان در ارتباط بوده و نیازمند هم افزایی و همکاری مردم و مسئولین برای رفع چالش‌های موجود است. 

مهیار اردشیری، استاد دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز نیز سخنان خود در این نشست را با موضوع آمایش سرزمین ارائه و در این زمینه با حاضرین رایزنی کرد.

در پایان نشست نیز ناصر طالب بیدختی استاد دانشکده مهندسی مواد و عمران دانشگاه شیراز پرسش و پاسخ در موضوع محوری نشت برگزار کرد که با مشارکت اساتید و ادارات نسبت به ارائه راه حل نهایی در موضوعات مطرح شده منتج شد. 

لازم به ذکر است نشست دوم با موضوع بررسی تنوع زیستی کلانشهر شیراز دوم خرداد ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار