استاندار یزد:

حساب معادن متخلف مسدود می‌شود

فاطمی گفت: حساب معادنی که حق یک درصد فروش را پرداخت نکنند، مسدود خواهد شد.

مهران فاطمی استاندار یزد با حضور در برنامه رودرروی رادیو یزد راه اندازی معادن را به سود اقتصاد ملی توصیف کرد و گفت: هر معدنی که راه اندازی شود مطمئنا به نفع اقتصاد ملی است، اما باید سه شرط انتفاع مردم، حفظ محیط زیست و عدم عبور از خطوط قرمز و تکمیل زنجیره ارزش معدن در استان رعایت شود.

وی با انتقاد از کم توجهی معادن به مسئولیت‌های خود افزود: قانون یک درصد فروش معادن پیش از دولت سیزدهم در حد یک یا دو میلیارد تومان اخذ می‌شد، اما در دولت سیزدهم به ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است و در صورتی که معادن این حق را پرداخت نکنند، حساب آنان مسدود می‌شود.

استاندار ادامه داد: ۱۵ درصد حقوق دولتی نیز باید از سوی معادن پرداخت شود و به استان بازگردد که تا قبل از دولت سیزدهم یا پرداخت نمی‌شد یا ناچیز بود، اما با پیگیری نمایندگان در دولت سیزدهم ۱۵ درصد به استان بازمی گردد.

وی با اشاره به بازگشت دفاتر مالیاتی و حساب معادن به استان اظهار داشت: حتی معادنی که حساب آنها در جای دیگری است نیز مالیاتشان در استان یزد دیده می‌شود. البته هم اکنون خروج منابع داریم و وضعیت مناسبی نیست ولی به صورت جدی پیگیری می‌کنیم تا به استان بازگردد

فاطمی بر لزوم افزایش تعهدات اجتماعی شرکت‌ها تأکید کرد و گفت: تعهدات اجتماعی باید با نظر شورای برنامه ریزی و توسعه استان باشد و آنان حق هزینه کردن به دلخواه خود را ندارند.

استاندار خاطرنشان ساخت: یکی دیگر از موضوعات هم کارت بازرگانی است که باید به استان بازگردد. شرکت‌ها باید سه در هزار درآمد خود را باید به اتاق بازرگانی بدهند تا در مسائل مرتبط با بازرگانان خرج شود. یکی از شرکت‌های یزدی کارت بازرگانی خود را به استان بازنگردانده و ۸۹ میلیارد تومان را به اتاق ایران در تهران واریز کرده است در حالی که باید این واریز به اتاق بازرگانی انجام می‌گرفت.

وی تأکید کرد که این یک تخلف است و ما به این شرکت تذکر دادیم تا چنین خطا‌هایی رقم نخورد و بتوانیم منافع مردم استان را حفظ کنیم.

فاطمی مردمی سازی منابع و مشارکت مردم در سهام معادن را از دیگر برنامه‌های استان برشمرد و تصریح کرد: پهنه‌های جدید معدنی در استان بر اساس دستوری که از وزیر صمت گرفتیم باید به مزایده مشروط گذاشته شود. هر شرکتی برنده مزایده شود باید در طرح‌های استان سرمایه گذار کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشران و زبانزد بودن میراث فرهنگی استان گفت: یزد به لحاظ میراث فرهنگی و بافت‌های تاریخی و میراث ملموس و ناملموس و آثار ثبت شده ملی و جهانی یک استان خاص و ویژه است و همواره در وزارت میراث فرهنگی یک نگاه خاص به استان وجود دارد.

استاندار افزود: اعتبارات مرمت و حفظ و صیانت از بافت‌های تاریخی در این دولت پنج برابر شده است تا بتوانیم این بافت‌ها را حفظ کنیم و استاندارد‌ها و باید‌ها و نباید‌ها همواره مورد تاکید قرار گیرد.

وی با اشاره به اهمیت زیرساخت‌های گردشگری و سرمایه گذاری در این حوزه بیان داشت: اعتبار ویژه‌ای برای راه آهن اقلید ـ یزد در نظر گرفته شده و تاکنون نیز ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است. گرچه برای تکمیل ایستگاه‌ها همچنان نیاز به هزینه است، اما این طرح بر اساس قول وزیر راه و شهرسازی به زودی به بهره برداری می‌رسد.

فاطمی شرکت پروازی یزدایر را از منظم‌ترین پرواز‌های کشور توصیف کرد و ادامه داد: شرکت حمل و نقل یزدریل و پارس ریل نیز ثبت شده، اما بانک‌ها در زمینه پرداخت تسهیلات همکاری نکرده اند.

استاندار از راه اندازی صنف و اتحادیه صنایع دستی و همچنین انجام مطالعات طرح خاص و ویژه منطقه آزاد گردشگری به عنوان برنامه‌های در دست اقدام یاد کرد و گفت: موزه آب و روشنایی با همکاری بنیاد مستضعفان بازسازی شده و بزرگترین و منحصر به فردترین موزه فرش ایران نیز در یزد راه اندازی خواهد شد.

وی اظهار داشت: ۱۷۷ هزار گردشگر داخلی و پنج هزار و ۳۸۳ گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۰ به یزد آمدند که این میزان در سال ۱۴۰۱ به ۸۳۰ هزار گردشگر داخلی و ۲۵ هزار و ۵۶۶ گردشگر خارجی رسید. آمار گردشگران داخلی در سال ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۲۱۲ هزار و ۵۲۴ گردشگر و خارجی به ۴۰ هزار و ۱۱۸ نفر افزایش یافت که رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد.

برچسب ها: محیط زیست ، معدن مس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.