احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده/ نه به مصرف لبنیات غیر بهداشتی

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردکان گفت: احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده بسیار زیاد است.

عظیم پور رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردکان در  دوره دوره آموزشی پیشگیری از بیماری تب مالت ویژه متصدیان و شاغلین در صنوف مرتبط گفت: بیماری تب مالت از جمله شایع‌ترین بیماری‌های باکتریائی واگیردار و مشترک بین انسان و دام در کشور است که در کشور ایران ریشه کن نشده و وجود داشته که عامل آن نوعی باکتری به نام بروسلا است.
 وی تاکیدکرد: مصرف مواد غذایی حاوی باکتری بروسلا از جمله مصرف شیر خام وسایر فرآورده‌های لبنی غیر پاستوریزه، پنیر تازه، خامه و سرشیرو بستنی سنتی که از شیر غیر پاستوریزه تهیه شده می‌تواند منجربه ابتلا به تب مالت در انسان بشود.

عظیم پور افزود: تب مالت از جمله مواردی است که در کمین مصرف کنندگان لبنیات سنتی و فله‌ای میباشد، در شرایطی که مردم لبنیات پاستوریزه و استاندارد استفاده نکنند و به مصرف محصولات سنتی روی آورند باید انتظار داشته باشیم که شیوع تب مالت نیز فراگیر‌تر شود و توصیه اکید می‌شود که در مصرف شیر و لبنیات رعایت جوانب احتیاط را بکنند و در نظر داشته باشند که احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده بسیار زیاد است.
 
وی گفت: میکروب بیماری تب مالت در شیر بر اثر حرارت مناسب از بین خواهد رفت و اندازه مناسب حرارت دادن شیر، بعد از رسیدن به نفطه جوش و غل زدن به مدت ۵ دقیقه میباشد.

عظیم پور با اشاره به پیامد‌ها وخسارات اقتصادی و بهداشتی ناشی از این بیماری به دامداران و آحاد جامعه، یادآور شد: این بیماری به عنوان یک بیماری استراتژیک حائز اهمیت بوده و مبارزه و کنترل آن از اولویت‌های سازمان دامپزشکی است.

وی تصریح کرد: سیاست دامپزشکی در جهت مبارزه و کنترل این بیماری در جمعیت دامی و بر اساس خونگیری و واکسیناسیون جمعیت دام سبک و سنگین می‌باشد که همه ساله طبق تقویم زمانبندی تعیین شده عملیات خونگیری و واکسیناسیون انجام می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار