در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

عرضه سکه در مرکز مبادله باعث کاهش حباب‌ها خواهد شد؟

بنابر اعلام مسئولان از امروز ۱۳ اسفند عرضه سکه در مرکز مبادله عملیاتی می‌شود؛ اقدامی که به گفته کارشناسان می‌تواند بر حباب سکه اثرگذار باشد.

بحث عرضه سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران موضوعی بود که حوالی دی ماه رئیس کل بانک مرکزی در خصوص آن نکاتی را مطرح کرده بود تا این که سرانجام ۸ اسفند مدیر عامل مرکزی مبادله ارز و طلای ایران اعلام کرد: عموم مردم می‌توانند برای خرید سکه‌های عرضه شده در حراج روز ۱۳ اسفندماه مرکز مبادله ارز و طلای ایران شرکت کنند.

بر این اساس نخستین جلسه حراج سکه طلا امروز یکشنبه ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲، برگزار خواهد شد که در این روز ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی عرضه می‌شود و هر متقاضی مجاز به ثبت سفارش حداکثر ۵ قطعه است. متقاضیان خرید همه اشخاص حقیقی با تابعیت ایرانی بالای ۱۸ سال تمام شمسی هستند.

همچنین بنابر اعلام مدیریت ارتباطات مرکز مبادله ارز و طلای ایران، متقاضیان شرکت در حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران می‌توانستند از بامداد روز گذشته یعنی شنبه ۱۲ اسفند ماه وارد سامانه معاملات طلای مرکز مبادله ایران به آدرس market.ice.ir شده و فرآیند ثبت نام و احراز هویت خود را انجام دهند. افرادی که یکبار در سامانه فرایند احراز هویت را با موفقیت انجام داده اند، دیگر نیازی به احراز هویت مجدد ندارند و می‌توانند با نام کاربری و رمز عبور خود وارد سامانه شوند.

گفتنی است، متقاضیان می‌توانند از طریق آدرس اینترنتی www.market.ice.ir وارد سامانه معاملات طلای مرکز مبادله ایران شوند.

سکه
سازوکار حراج سکه طلا در مرکز مبادله ایران هم این گونه است که پس از ثبت سفارش توسط متقاضیان خرید، مرتب سازی و اولویت بندی سفارش‌ها بر اساس بالاترین قیمت پیشنهادی صورت می‌گیرد؛ در صورت برابری قیمت‌ها، مرتب سازی بر اساس زمان ثبت سفارش صورت می‌گیرد. در نهایت سکه طلا بر اساس اولویت بندی از بالاترین اولویت به پایین‌ترین اولویت و متناسب با مقدار عرضه به متقاضیان تخصیص داده می‌شود.

در نهایت هم برنده حراج سکه طلا می‌تواند جهت تحویل فیزیکی سکه طلا از شعبه منتخب، از ۷ روز کاری پس از تخصیص تا ۷ روز کاری بعد از آن اقدام کند. متقاضی خرید در زمان دریافت سکه باید به ازای دریافت هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه یا ربع سکه) مبلغ ۳۰۰،۰۰۰ (سیصد هزار) ریال به شعبه بانک ملی پرداخت کند. در صورت تاخیر در دریافت سکه از شعبه بانک، متقاضی به مدت ۷ روزکاری دیگر می‌تواند با پرداخت هزینه نگهداری، به ازای هر قطعه سکه طلا (اعم از سکه تمام، نیم سکه یا ربع سکه) مبلغ ۵۰۰،۰۰۰ (پانصد هزار) ریال روزانه، سکه خود را تحویل بگیرد.

عرضه سکه در مرکز مبادله طلا و ارز ایران که حجت الله فرزانی کارشناس امور بانکی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با اثرات احتمالی آن گفت: حراج امروز سکه در مرکز مبادله برای سکه‌های ضرب شده سال ۸۶ است و در این حراج خبری از سکه‌های بدون تاریخ وعده داده شده بانک مرکزی نیست.

در ادامه این کارشناس امور بانکی می‌گوید: اما به شکل کلی بانک مرکزی به عنوان مرجع و دارای ذخایر ارزی و طلا، با این عرضه‌ها در مرکز مبادله در حال افزایش سمت عرضه است و زمانی که سمت عرضه به شکل پایدار افزایش و تقاضا‌ها کامل پوشش داده شود این موضوع می‌تواند بر قیمت‌ها موثر واقع شود و این هم می‌تواند احتمالا در کاهش بخشی از حباب سکه تاثیر داشته باشد.

فرزانی همچنین در ادامه اظهار کرد: البته که باید توجه کرد که اگر بانک مرکزی به یکسری مولفه‌ها توجه نداشته باشد شاید این موضوع جمع‌آوری ریال از بازار مطرح شود. مورد دیگر هم این که باید جزئیات و اطلاعات بیشتری از جمله حجم عرضه‌ها مشخص شود چرا که بازار‌ها باهوش هستند و با یک اشتباه ممکن است جهت سیگنال دهی تغییر کند.

پیش از این هم نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفته بود: امکان شرکت آحاد جامعه در حراج سکه یکی از ویژگی‌های مثبت این عرضه است. همچنین عرضه سکه در مرکز مبادله ایران در شرایطی که زمان و قیمت عرضه دقیق‌تر مشخص شود، می‌تواند نقشی مهمی در کاهش قیمت سکه و حباب آن ایفا کند؛ ولی در کل می‌دانیم که این عرضه قطعا آثاری بر قیمت و حباب سکه در بازار خواهد داشت.

حالا باید منتظر ماند و دید نحوه اجرای حراج و عرضه سکه در مرکز مبادله ارز و طلای ایران چگونه خواهد بود؟ عرضه‌هایی که به گفته کارشناسان و مسئولان اگر پایدار باشد می‌تواند در کاهش بخشی از حباب سکه موثر واقع شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
بسم الله. یه توضیح کوجیک در مورد دین. دین یعنی راه و روش زندگی. و کسی دین دارتره که راه و رسم زندگیش بهتر ه. دروغ نگفتن. کلاهبرداری نکردن. مهمترین مولفه های دینن. نماز و روزه نوعی عبادتن که جزوی از دینن .اما این دروغ و کلاهبرداریه که خورنده دینه. رابطه تورم با دین در اینه که هر چقدر تورم بره بالاتر دروغ و کلاهبرداری توش بیشتر میشه. و راه و رسم زندگی بدتر پس دین ضعیفتر میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
بسم الله. یه توضیح کوجیک در مورد بلایی که تورم میاره میدم. که اغلب بحثی در موردش نمیشه. وقتی چاپ پول بدون پشتوانه رخ بده ایجاد تورم میکنه. دولت میاد حقوقا رو ۲۰ درصد اصاف میکنه این افزایش حقوق از یه جایی باید بیاد پس رو میاره به چاپ پول چون درامداش ثابت و هزینه رو میبره بالا. وقتی حقوق ۲۰ درصد بره بالا و تورم چهل سطح رفاه جامعه و زندگی میاد پایین و خانوادها فقیر تر میشن . و چون تورم بالاس بیشترین ضربه رو نسل جوونی خواهد دید که بخواد در آینده احتیاجات یه زندگی نرمال رو بدست بیاره. در اقتصادهای با تورم بالا. بمرور دین رخت برمیبنده از درون جامعه. و جامعه فقیر تر و بحران روانی تو جامعه رخ میده. تورم بحدی مهمه که من تو یک کلام بگم هر کشوری تورمش پایینتر باشه مردمش به دین واقعی نزدیکترن. دین ظاهری دینیه که شعارش داده میشه و دین واقعی دینیه که جاامعه و مردم باهاش زندگی میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
مجمع تحلیلگران
۰۹:۵۲ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
بسم الله. در مورد بازارهای مالی تو ایران همینقدر بگم که هیچ بازاری من بعد قادر به جذب نقدینگی در حجم بالا نخواهد بود. نقدینگی در گردش تو بازارها بسیار کمه. و قادر به ایجاد موج نخواهد باد . بازارهایی که نقد شوندگی بالاتری دارن مثل بورس نقدینگی کمتری رو جذب خواهند کرد علتش تو وجود حقوقیا تو بازارهاس. هر بازاری بشه راحتتر نوسان گرفت حقوقی کارش راحتتره اما چون درک مردم بالا رفته به قول خودمون دیگه دم به تله نمیدن. دولت برا جبران کمبود بودجه رو میاره به جذب پول از بازارهای مختلف و وقتی پولی تو بازار نباشه رو میاره به چاپ پول. این پول میره تو بازارها. و چون بدون پشتوانه تولیده ایجاد تورم میکنه. دوباره دولت و افراد خاص این پول رو تو بازارها جمع اوری میکنن با ایجاد تورم و رشد کاذب. که خود بخود رکود شدید تر میشه تو بازارها. کاملترشو تو فرصت بعد توضیح میدم. موفق در پناه حق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
حباب چیه؟؟؟؟ واقعیت است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
در کنار دیوار سازمان تامین اجتماعی شهید حاتمی دو خودرو لوکس جن بدون پلاک پارک است و کسی هم رسیدگی نمی کند که جابجا کند.
آیا احتکار است؟
آیا مالیات پرداخته؟
آیا وجود خودرو بدون پلاک در سطح شهر قانونی است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۷ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
در کنار دیوار سازمان تامین اجتماعی شهید حاتمی دو خودرو لوکس جن بدون پلاک پارک است و کسی هم رسیدگی نمی کند که جابجا کند.
آیا احتکار است؟
آیا مالیات و گمرکی پرداخته؟
آیا وجود خودرو بدون پلاک در سطح شهر قانونی است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
سلام بنده دیروز بعدظهر تا صبح امروز رفتم برای احراز هویت اما اول از همه ۲۹ هزار تومن واسه احراز هویت گرفت بعد هر چی میرفتم میگفت شکیبا باشید به پشتیبانی هم زنگ میزنم جواب گو نیستن این چه مزایده ای بود یا هر چیز دیگه ای حسن وند
Iran (Islamic Republic of)
سمانه محبی
۱۴:۰۱ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
چرا این قدر دروغ دیروز سامانه احراز هویت اصلا باز نشد ،پیام می داد شکیبا باشید ،هیچ کارشون درست نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۷ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
بند هم مثل شما این شد که شکیبا باشیم خخخخخ پول هم از من گرفت ۲۹ هزار برای احراز هویت بعد نشد که نشد تقریباً ساعت ۸۹ تا کد احراز هویت برام اومده خخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
اولا که حراج نیست مزایدست
این جور عرضه هیچ تاثیری روی قیمت نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
هیچ تاثیری ندارد فقط آتش زدن به ذخایر سکه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
دیگه این حباب نیست بافته .راستی این همه حباب از کجا میاد بعداً چرا نمی ترکه.دستگاه حباب ساز آنقدر حباب تولید نمی کنه.به قول روحانی الا برکت الله.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۸ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
نخیر. باعث کاهش حباب نخواهد شد بلکه باعث افزایش قیمتها خواهد شد. دلیلش هم اینه که اون کسی که میره در این عرضه ها و پیش خرید ها سکه میخره به این گرونی، اونقدر هم تو بازار نفوذ داره که قیمتها رو بالا ببره و سوده حسابی بکنه.
آخرین اخبار