موانع نامناسب پیش روی تجار کرمانشاه برای صادرات

رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه یکی از موانع پیش روی تجار استان برای صادرات را نامناسب بودن زیرساخت‌های مرزی دانست و گفت : برای نمونه استان کرمانشاه اگرچه پنج مرز رسمی دارد، اما بسیاری از این مرز‌ها حتی از جاده دسترسی مناسب برخوردار نیست.

حیدر کدیور رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه گفت : تعدد مراجع تصمیم گیری و نبود فرماندهی واحد در مرز‌ها به چالش مهمی پیش روی صادرات تبدیل شده است؛ مانع مهم دیگر حمل یکسره است که هزینه و اتلاف منابع و زمان فراوانی را به صادرکنندگان تحمیل و باعث می‌شود نیازمند سرمایه‌گذاری برای فراهم کردن زیرساخت مرزی استان باشیم.

وی سخنانش از دیگر مشکلات تجار استان کرمانشاه را تعهدات ارزی دانست و گفت: شاید اصلی‌ترین مانعی که امروز نه تنها تجار کرمانشاهی بلکه کل کشور با آن مواجهند رفع تعهدات ارزی است که فعالیت تجاری و صادرات را تحت تاثیر خود قرار داده و مانع رشد در این حوزه‌ها شده است.

رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه اضافه کرد: از چند سال قبل با بروز مشکلات ارزی در کشور و با تاکید بانک مرکزی مقرر شد همه صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را به کشور برگردانند و در سامانه مربوطه به ثبت برسانند.

وی با بیان اینکه هیچ صادر کننده‌ای مخالف بازگشت ارز صادراتی خود به کشور نیست، خاطرنشان کرد: صادرکنندگان برای ادامه فعالیت تجاری و تولیدی خود نیاز دارند ارز صادراتی که انجام داده اند را برگردانند، اما مشکلات انتقال ارز، تفاوت ارز بازار آزاد و سامانه نیما و مشکلاتی از این دست برگشت ارز را دشوار کرده است.

رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه رفع تعهدات ارزی را باعث ایجاد مشکلاتی برای صادرکنندگان دانست که همچنین باعث شده بسیاری از تجار توانمند از عرصه صادرات کنار روند و به علاوه امکان جهش صادرات نیز فراهم نشود.

بیش از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار صادرات از مرز‌های کرمانشاه انجام شد

رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه به رشد صادرات استان اشاره کرد و با بیان اینکه ظرفیت و پتانسیل مرزی زیادی در کرمانشاه وجود دارد، گفت: طی ۱۰ ماهه نخست سال جاری ۲ میلیارد و ۵۸۷ میلیون دلار کالا از گمرکات استان کرمانشاه به خارج از کشور صادر شده که این میزان صادرات کالا در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ از لحاظ ارزش ۱۹ درصد و از حیث وزن رشدی ۹ درصدی داشت.

وی افزود: استان کرمانشاه با داشتن پنج مرز رسمی (خسروی، پرویزخان، سومار، شیخ صله و شوشمی) و همچنین بازارچه‌های مرزی امکان مراودات تجاری با هر ۲ بخش مرکزی و اقلیم کردستان عراق را دارد.

کدیور با بیان اینکه طی ۱۰ ماهه امسال استان کرمانشاه جزو استان‌های برتر صادراتی کشور بوده است، ادامه داد: در این مدت بیشترین سهم در زمینه صادرات زمینی به کشور عراق مختص به این استان بوده است.

کدیور بیان کرد: در این مدت عمده کالا‌هایی که از مرز‌های استان به مقاصد بازار‌های جهانی و به خصوص کشور عراق صادر شد شامل میل گرد و آهن آلات، کاشی و سرامیک، سنگ ساختمانی، میوه و تره بار، لبنیات، محصولات پلاستیکی و ظروف یک بار مصرف می‌شود.

اتاق بازرگانی فراگیرترین تشکل اقتصادی استان است

رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه در ادامه گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، فراگیرترین تشکل اقتصادی استان است که با هدف کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصاد کشور، تبادل افکار و بیان آرا و عقاید مدیران صنعتی، معدنی، کشاورزی و بازرگانی فعالیت می‌کند.

وی با بیان اینکه کمیسیون‌ها و تشکل‌ها بازو‌های توانمند اتاق بازرگانی هستند و به عنوان پل ارتباطی بین اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی عمل می‌کنند، ادامه داد: بسیاری از مسائل و مشکلاتی که در شورای گفتگو مطرح و بررسی می‌شود از مسیر تشکل‌ها و کمیسیون‌ها به اتاق آمده است.

کدیور افزود: در حال حاضر نزدیک به ۱۰ تشکل اختصاصی در اتاق بازرگانی کرمانشاه فعالیت دارند که برخی از آن‌ها مانند شورای ملی نخود رویکرد ملی دارند .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.