ثبت جغرافیایی ۲۰ رشته جدید صنایع دستی استان اصفهان در کشور

استان اصفهان با ثبت جغرافیایی ۲۰ رشته جدید صنایع دستی در کشور پیشتاز شد.

رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان گفت:از این تعداد، ۱۴ رشته از اصفهان شامل طلاکوبی، ملیله سازی، گره چینی، فیروزه کوبی، نگارگری، خراطی، مشبک فلز، فولادگری، پاپیه ماشه، معرق سنگ، مسگری، خم کاری، لنتر و نقده دوزی ثبت جغرافیایی شد.


مجدالدین تاج افزود: ۶ رشته هم از دیگر مناطق استان اصفهان شامل شعربافی، زری بافی و مخمل بافی کاشان، سفال شهرضا، گلیم بافی سمیرم و عبا بافی نایین، ثبت جغرافیایی شدند.


او  با بیان اینکه ۲ رسته شامل قلمکاری و میناکاری اصفهان هم تاکنون ثبت نشان جغرافیایی بین‌المللی شده اند گفت: قلمکاری (چیت‌سازی) هنر چاپ یا نقش‌زدن روی پارچه است، این هنر در دوره صفویه گسترش یافت و اواخر بهار امسال هم ثبت جغرافیایی بین المللی شد.


تاج با اشاره به اینکه حدود دو هزار و ۳۰۰ هنرمند قلمکار در استان اصفهان در بیش از ۹۰ کارگاه فعالیت دارند افزود: میناکاری، میناگری یا میناسازی هم با سابقه پنج هزار ساله هم امروزه بیشتر بر روی مس انجام می‌شود، ولی می‌توان بر روی طلا، نُقره و سُفال نیز آن را انجام داد.


اوادامه داد: نشان جغرافیایی نوعی گواهینامه است که تأیید می‌کند محصولی خاص در شهر، روستا یا منطقه‌ای مشخص تولید شده است و به آن محل تعلق دارد و هیچ جای دیگری نمی‌تواند درباره مالکیت معنوی و انحصار تولید آن هیچگونه ادعایی داشته باشد.


رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، هویت بخشی، ساماندهی تولید، تجاری سازی و معرفی به بازار‌های جهانی از اهداف ثبت جغرافیایی صنایع دستی است.


تاج افزود: سال‌های گذشته هم، هفت رشته قلمزنی، کاشی معرق، کاشی هفت رنگ، قلمکارسازی، خاتم سازی، منبت و مینا کاری ثبت جغرافیایی شده اند.


استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.


۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.
استان اصفهان،۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار