از پیشینه تاریخی شطرنج تا تاثیر آن بر سلامت مغز

بزرگ‌ترین تاثیر بازی شطرنج بر مغز این است که هر دو نیم‌کره آن یعنی قسمت محاسبات و هنری را فعال می‌کند.

رئیس هیات شطرنج چهارمحال وبختیاری گفت: بزرگ‌ترین تاثیر بازی شطرنج بر مغز این است که هر دو نیم‌کره آن یعنی قسمت محاسبات و هنری را فعال می‌کند همچنین شطرنج علاوه‌بر اینکه به داشتن محاسبات قوی نیازمند است باید بازیکن دارای حافظه قوی باشد.

داوود فاتحی درخصوص پیشینه تاریخی ورزش شطرنج و تاثیر آن بر سلامت ذهن، اظهار کرد: باور غلطی در جامعه وجود دارد مبنی بر اینکه ورزش شطرنج از هند وارد ایران شده است درصورتی که براساس تحقیقات باستان‌شناسی اخیر ثابت شده است چند هزار سال پیش در ایران و در شهر سوخته شطرنج وجود داشته است.

رئیس هیات شطرنج چهارمحال وبختیاری افزود: درگذشته تصور این بود که شطرنج در هند ایجاد و توسط آن‌ها برای فردی به نام بزرگمهر که از وزرای انوشیروان بود ارسال شد، اما طی کاوش‌های باستان‌شناسی مهره‌های شطرنجی در ایران یافت شده است که درحال حاضر در موزه ملی تهران نگهداری می‌شوند و این موضوع نشان می‌دهد چندین قرن پیش از هند شطرنج در ایران وجود داشته است.

وی ادامه داد: شطرنج یک بازی فکری است، اما آمادگی جسمانی در این ورزش بسیار موثر است، زیرا در یک تورنمنت استاندارد که بازی در زمان‌های طولانی انجام می‌شود درصورتی که فرد از آمادگی جسمانی بالایی برخوردار نباشد قادر نیست در این زمان طولانی به ادامه مسابقه بپردازد و خستگی جسمانی بر عملکرد ذهنی آنان تاثیر منفی خواهد داشت قهرمانان شطرنج نیز همواره ورزش‌های استقامتی را به صورت ویژه دنبال می‌کنند.

فاتحی عنوان کرد: بزرگ‌ترین تاثیر بازی شطرنج بر مغز این است که هر دو نیم‌کره آن یعنی قسمت محاسبات و هنری را فعال می‌کند همچنین شطرنج علاوه‌بر اینکه به داشتن محاسبات قوی نیازمند است باید بازیکن دارای حافظه قوی باشد و به کمک آن آنالیز‌های انجام شده، شاخه‌های شروع بازی‌ها و... را به ذهن بسپارد.

رئیس هیات شطرنج چهارمحال وبختیاری با بیان اینکه به بازیکنان شطرنج هنرجو نیز گفته می‌شود، اضافه کرد: این موضوع به این دلیل است که بخش بزرگی از شطرنج هنری است و بازیکن باید زیبایی آن را درک کند و در این صورت قادر است با ترکیب‌های خود زیبایی بازی را چندبرابر کند، تقویت محاسبات نیز از مهم‌ترین اثرات بازی شطرنج بر ذهن بازیکنان است و افراد به دنبال آن در زندگی می‌توانند آینده‌نگر باشند و برنامه‌های خود را با برنامه‌ریزی پیش ببرند.

وی تصریح کرد: فشارخون بازیکنان شطرنج در طی مسابقه در مواردی به نزدیک ۲۰ می‌رسد و این موضوع تنها به دلیل اضطراب و استرس ناشی از مسابقه است و تنها بازیکنانی پیروز می‌شوند که قادر باشند استرس خود را کنترل کنند بنابراین شطرنج در کنترل اضطراب و استرس فرد نیز تاثیرگذار است همچنین بازی شطرنج داشتن برنامه‌ریزی را نیز به بازکنان به ویژه افراد نوجوان و نونهال آموزش می‌دهد و این موضوع در زندگی افراد نیز موثر است.

فاتحی با اشاره به اینکه انجام بازی شطرنج در زمان جوانی از ابتلا به آلزایمر و زوال عقد در زمان پیری جلوگیری می‌کند، یادآور شد: درصورتی که بازیکنان شطرنج که تا سنین بالا و یا میانسالی شطرنج را ادامه می‌دهند با سایر افراد مقایسه شوند می‌توان دریافت که درصد ابتلا به آلزایمر و زوال عقد در میان بازکنان شطرنج بسیار پایین است.

رئیس هیات شطرنج چهارمحال وبختیاری خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروزه ایران درحال مطرح شدن در زمینه شطرنج جهانی است و یکی از قدرت‌های شطرنج در دنیا محسوب می‌شود در چهارمحال و بختیاری نیز بازیکنان ملی‌پوش در رده‌های سنی دختران زیر ۱۰ و ۱۲ سال وجود دارند که در مسابقات آسیایی نیز حضور داشتند و موفق به کسب امتیازات بالا برای تیم ملی ایران شدند.

منبع: ایسنا

برچسب ها: شطرنج ، مغز انسان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار