نان توتک، شیرینی با نشان ثبت ملی

نان شیرینی توتک به عنوان نان شیرینی البرز به ثبت آثار ناملموس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رسیده‌است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، در بین استان‌های کشور که جمعیت غالب آنها را افراد بومی تشکیل می‌دهند، شاید کمتر کسی متوجه سوغات و میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز شده باشد، یعنی بسیار کم هستند افرادی که پس ازسفر به استان البرز می‌دانند باید چه سوغاتی را از این خطه خریداری کرده و برای دوستان و اقوام خود ببرند.

نان توتک ، شیرینی سوغات استان البرز، مردم کرج به ویژه کلاکی هاست و این شیرینی که در عید پخته می شود به ثبت ملی هم رسیده است.

به کار بردن توت خشک آرد شده و یا شیره توت به جای شکر در خمیر توتک می‌تواند یکی از وجوه تسمیه این نان شیرینی لذیذ باشد.

نان شیرینی توتک در دیگر مناطق جغرافیایی البرز با نام فطیر نیز پخته می‌شود، این نامگذاری‌ها مانند توتک، اگردک، کلوچه و فطیر با توجه به عناصری همچون؛ اندازه، نوع خمیر، میزان شیر و شکر و مغز گردو و گاه سبزی‌های معطر به کار برده شده و حتی میزان و درجه حرارت، برگزیده و اطلاق شده است.

انتهای پیام/ر  .ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.