فوائد طرح توسعه کشت چغندر قند پاییزه در مناطق گرمسیری

معاون پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت : طرح توسعه کشت چغندر قند پاییزه در مناطق گرمسیری استان موجب کاهش ۱۰ میلیون متر مکعبی آب و افزایش ۱۵ هزار تنی تولید شکر در کارخانه‌های قند استان می‌شود.

عباس رضایی‌زاد معاون پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه با اشاره به توسعه کشت چغندر قند پاییزه در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه با انتقال دانش فنی به بهره برداران توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت : در بیشتر مناطق کشور چغندرقند به صورت بهاره کشت می‌شود که در این حالت آب زیادی برای آبیاری نیاز دارد، این در حالی است که امکان کشت پائیزه این محصول در برخی از مناطق از جمله مناطق گرمسیر استان کرمانشاه وجود دارد.

وی از این طرح به عنوان یکی از طرح‌های موفق این مرکز یاد کرد و اضافه کرد: با کشت پائیزه چغندر قند مقدار نیاز به آبیاری به خاطر استفاده از بارندگی‌ها در مقایسه با کشت بهاره به مقدار قابل توجهی کاهش می‌یابد از این رو با توجه به کمبود آب در کشور، توسعه کشت پائیزه چغندر قند به جای کشت بهاره آن علاوه بر کاهش مصرف آب باعث افزایش درآمد کشاورزان، اشتغال زائی و فعالیت کارخانه‌های قند در ۲ فصل بهره برداری شده و با افزایش تولید شکر در داخل از واردات آن کاسته می‌شود.

معاون پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه با بیان اینکه این طرح با هدف افزایش تولید و صرفه جویی در مصرف آب در اراضی زیر کشت این محصول در حال اجراست یادآور شد: برهمین اساس در راستای توسعه کشت پائیزه چغندرقند در مناطق گرمسیر استان کرمانشاه از سال ۱۳۹۳ پروژه تحقیقاتی متعددی توسط بخش تحقیقات چغندرقند به انجام رسیده که طی آنها تاریخ مناسب کاشت و برداشت و همچنین ارقام مناسب کشت در منطقه تعیین شد.

وی تاکید کرد: اطلاعات و دانش فنی به دست آمده از این پروژه‌های تحقیقاتی با همکاری مدیریت ترویج استان کرمانشاه و به صورت برگزاری دوره‌های آموزشی مختلف، روز مزرعه، برشور و نشریه‌های ترویجی، برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی و همچنین اجرای سایت‌های الگویی به بهره برداران و کشاوزران منطقه منتقل شده است.

رضایی‌راد مهم‌ترین مزیت‌های کشت پائیزه چغندرقند را علاوه بر کاهش مصرف آب، نقش مثبت در تناوب، حاصلخیزی خاک، کاهش آفات و بیماری‌ها در محصولاتی که در تناوب با چغندرقند قرار می‌گیرند، افزایش درآمد کشاورزان، اشتغال زایی در منطقه، افزایش تولید شکر کارخانه‌های قند از طریق ۲ فصل بهره برداری و افزایش ضریب خود کفایی شکر در کشور عنوان کرد .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.