تبریز/

توسعه کشت گیاهان دارویی راهکاری مناسب برای استفاده بهینه از منابع موجود

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی توسعه کشت گیاهان دارویی را راهکاری مناسب برای استفاده بهینه از منابع موجود در راستای تحقق اهداف بخش کشاورزی عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، محمدیان گفت: ساماندهی وافزایش تولید، بسته بندی و ایجاد صنایع تبدیلی جانبی، خواهد توانست در میان مدت، با توجه به شناسایی320 گونه گیاهان دارویی در مناطق مختلف استان، آذربایجان شرقی را به یکی از قطب های تولید و صادرات گیاهان دارویی در کشور مبدل سازد.

وی با اشاره به اینکه توسعه تولید گیاهان دارویی، می تواند درآمد بهره برداران در روند تولید محصولات را افزایش دهد گفت: آذربایجان شرقی استعداد خوبی جهت کشت و تولید سماق، گل محمدی، زالزالک، ذغال اخته و صدها نوع گیاهان دارویی شناسایی شده را دارا بوده و جهت شناساندن گیاهان دارویی استان و توجه به تولید این محصول باید اقدامات ترویجی بیش از پیش در مناطق مستعد توسعه پیدا کند.

محمدیان گفت: در حال حاضر،گل محمدی از نظر حجم و سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان بیشترین تولید را از آن خود ساخته و سازمان در تلاش است جهت ارتقا درآمد تولید کنندگان این محصول، با ایجاد توسعه صنایع بسته بندی و فرآوری، کاهش قابل توجه عرضه خام و فله ای گیاهان دارویی را محقق سازد.

وی با اشاره به اهمیت و لزوم توسعه کشت گیاهان دارویی در استان و کشور گفت: گرایش مردم به استفاده از گیاهان دارویی وطب سنتی و اسلامی محققان و پژوهشگران کشور را برآن داشته که بیش از گذشته در صدد احیای این ظرفیت بوده و برگزاری جشنواره های گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران در کنار استقبال فوق العاده مردم و متخصصان و مسؤولان از آن، موید خوبی برای تجاری سازی، اشتغال و درآمدزایی در کنار مزیت های درمانی و طبی آن است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در ادامه با اشاره به اینکه سهم استفاده از داروهای گیاهی در کشور، از سه دهم درصد، به 3 درصد افزایش یافته است گفت: درحال حاضر بیش از40 داروی گیاهی به خارج از کشور صادر می شود و در سال گذشته بیش از 5 درصد افزایش صادرات گیاهان دارویی از کشور عملی شده است.

محمدیان با بیان اینکه این استان از نظر تنوع گیاهی، دومین استان بعد از کردستان است افزود: با توجه به مساعد بودن شرایط اقلیمی ایستگاه تحقیقاتی تیکمه داش به کشت دیم گیاهان دارویی، این ایستگاه قابلیت تبدیل به مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دیم کشت در شمالغرب کشور را داراست.

در حال حاضر بیش از 428 هکتار از اراضی استان زیر کشت گیاهان دارویی قرار داردو متقاضیان توسعه کشت گیاهان دارویی از تسهیلات ویژه دریافت وام و زمین رایگان برخوردار می شوند./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.